Συνάντηση προέδρου Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Συνάντηση προέδρου Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Σήμερα Τετάρτη 29/05 στα πλαίσια συμμετοχής του προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ.Αλέξανδρου Μπριτζολάκη στην εκδήλωση με τίτλο «Οικονομία – Παιδεία – Αγροτική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση» που διοργανώθηκε στον κινηματογράφο Αστόρια στο Ηράκλειο Κρήτης, υπήρξε ολιγόλεπτη συζήτηση του ίδιου με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ.Κυριάκου Πιερρακάκη για το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας κ. Πιερρακάκης ανέφερε στον πρόεδρο του συλλόγου, ότι υπάρχει πρόβλεψη για την επίλυση του ζητήματος και πως μετά την ρύθμιση Πολυτεχνειοποίησης των νέων τμημάτων (απόδοση εργασιακών δικαιωμάτων κλπ.) που ιδρύθηκαν με τον ν.4610/2019, θα ακολουθήσει η αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.).

Επιπλέον ο Υπουργός ανέφερε ότι η οποία διαδικασία αντιστοίχισης θα πρέπει να γίνει σε διάλογο με το τεχνικό επιμελητήριο.

Ελπίζουμε οι δεσμεύσεις αυτές να γίνουν πράξη για την απόδοση μιας μεγάλης αδικίας έναντι 400.000 πολιτών που βρέθηκαν εν μια νυκτί με πτυχία από τμήματα και ιδρύματα που δεν υπάρχουν πια.