Καμία προσχώρηση του Συλλόγου μας σε συγκεκριμένες κομματικές γραμμές και ιδεολογίες

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Καμία προσχώρηση του Συλλόγου μας σε συγκεκριμένες κομματικές γραμμές και ιδεολογίες

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας πως γνωστός Σύλλογος Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Σύλλογος Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.) ισχυρίζεται δια των εκπροσώπων του μέσω επίσημης ανακοίνωσης ότι έλαβε απάντηση απο τον τομέα Παιδείας συγκεκριμένου κόμματος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email)  περί προγραμματικής δέσμευσης για το ζήτημά μας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων του προαναφερθέν Συλλόγου, στις προγραμματικές δεσμεύσεις συγκεκριμένου κόμματος περιλαμβάνεται πρόταση για επίλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) καθώς και για το ζήτημα περί διαδικασίας αντιστοίχισης των πτυχίων μας με τα τμήματα των πανεπιστημίων.

Εμείς ως Σύλλογος οφείλουμε να βγάλουμε ανακοίνωση και να διαφοροποιηθούμε τελείως σε τέτοιες δηλώσεις και τακτικές καθότι:

  1. Δεν κοινοποιήθηκε από τους ίδιους τους εκπροσώπους του προαναφερθέν Συλλόγου, αυτή η γραπτή δέσμευση που δόθηκε από τον τομέα Παιδείας του κόμματος έτσι ώστε να μπορέσει να βγάλει ο κόσμος τα δικά του συμπεράσματα.
  2. Διανύουμε μια εκλογική διαδικασία οπότε οποιοδήποτε κόμμα θα προσπαθήσει να επικαλεστεί το δικό μας ζήτημα αλλά μετά όταν εκλεγεί ίσως και να το ξεχάσει. Γι’ αυτό σημαντικό είναι να γίνουν ενέργειες του κόμματος για δημοσιοποίηση του ζητήματος.
  3. Αν το ζήτημα μας είναι όντως μέσα στις προγραμματιστικές δηλώσεις του συγκεκριμένου κόμματος (που πραγματικά το ευχόμαστε) τότε θέτουμε το ερώτημα: Έγιναν προσπάθειες από τον τομεάρχη Παιδείας αυτού του κόμματος έτσι ώστε να αναδειχθεί το ζήτημα μας σε Μ.Μ.Ε. (ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά); Αν ναι που είναι αυτές και σε ποιο πλαίσιο δηλώσεων έγιναν;
  4. Αποτελεί εξωφρενικό λίγες ώρες πριν τις κάλπες να βγαίνουν εκπρόσωποι ενός Συλλόγου αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) και να παίρνουν πολιτική θέση χωρίς να έχουμε δει κάτι επίσημο απλά επειδή έλαβαν ένα email το οποίο δεν κοινοποίησαν στον κόσμο.

Εμείς ως Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης ως επίσης ένας επίσημος Σύλλογος αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας. Τονίζουμε ότι είναι σημαντική η στήριξη όλων των κομμάτων για το ζήτημά μας και όχι να προσχωρούμε σε συγκεκριμένα κόμματα και σε συγκεκριμένες ιδεολογίες (όποιες και αν είναι αυτές). 

Ως Σύλλογος αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) οφείλουμε να απέχουμε από δηλώσεις που ευνοούν συγκεκριμένα κόμματα και συγκεκριμένες παρατάξεις. Θα μαχόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση του ζητήματός μας ανεξαρτήτως χρωμάτων και παρατάξεων.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης