Ερώτηση Γιώργου Λογιάδη Βουλετή ΜεΡΑ25 προς την Υπ.Παιδείας κα. Κεραμέως για την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Ερώτηση Γιώργου Λογιάδη Βουλετή ΜεΡΑ25 προς την Υπ.Παιδείας κα. Κεραμέως για την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο Βουλευτής του ΜεΡΑ25 νομού Ηρακλείου κύριος Γιώργος Λογιάδης για το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.).

Αναλυτικά ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λογιάδης, αναφέρθηκε στο βασικό ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) με τα νέα τμήματα που ιδρύθηκαν με τον ν.4610/2019. 

Επιπλέον μαζί με την επιστολή του συμπεριέλαβε το Δελτίο Τύπου που έστειλαν οι Σύλλογοι Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι. Αθήνα, Πειραιά και Κρήτης) ο Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης στις 02/12/2022 σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και διάφορους φορείς όπως και σε δημοσιογράφους.  Ακολουθεί το κείμενο που έστειλε ο Βουλευτής στην Υπουργό Παιδείας.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κα. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Τρία χρόνια αναπάντητων ερωτήσεων, αδιαφορίας και εμπαιγμού 400.000 απόφοιτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.)

Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 Νομού Ηρακλείου, Γεώργιος Λογιάδης, καταθέτει ως αναφορά δελτίο τύπου του Συλλόγου Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Το δελτίο τύπου διεκδικεί από την πολιτεία καθώς και από τις εκάστοτε πρυτανικές αρχές που απορρόφησαν Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.):

 • Να σεβαστούν την ιστορία των Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.), τους απόφοιτους των ιδρυμάτων αυτών καθώς και τους φοιτητές προσωρινού κύκλου σπουδών Τ.Ε., των ιδίων ιδρυμάτων.
 • Όσον αφορά τα ιδρύματα που απορρόφησαν Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.), να πάρουν σαφή θέση για το ζήτημα μέσω πορίσματος που θα προτείνει διαδικασίες αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων του πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) με τα νέα πτυχία του ν.4610/2019.
 • Η κυβέρνηση να τοποθετηθεί καθοριστικά επί του ζητήματος και να προχωρήσει σε άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, πάντα σε πλαίσιο διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς, όπως και με τους Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.).

  Επίσης, διεκδικεί ένα δημοκρατικό και ουσιαστικό πλαίσιο διαλόγου για την επίλυση ενός ζητήματος που απασχολεί πάνω από 400.000 πολίτες σε όλη την χώρα.

   

  Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου.

  Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

  Ηράκλειο, 5/12/2022 

  Ο καταθέτων Βουλευτής

  Γεώργιος Λογιάδης