Συνάντηση Συλλόγου Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης με την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Συνάντηση Συλλόγου Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης με την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Σε προγραμματισμένη συνάντηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφη Γεννηματά με άτομα της τοπικής νεολαίας καθώς και με τοπικούς φορείς, συμμετείχε ο Σύλλογος Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης η οποία διεξήχθη σήμερα 27/06/2021 στο Ηράκλειο Κρήτης, για να εκφράσει το ζήτημα της αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τα ομότιμα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Αλέξανδρος Μπριτζολάκης ανέφερε στην ομιλία του στο ακροατήριο και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Υφυπουργό Παιδείας κ.Άγγελο Συρίγο ήτοι ότι αυτή διήρκησε μόλις 38 λεπτά με αποτέλεσμα να μην συζητηθούν επαρκώς οι διαδικασίες αξιολόγησης των υπαρχόντων τμημάτων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) καθώς και οι διαδικασίες αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων ανά περίπτωση. Επιπλέον κατέθεσε στην ίδια τα υπομνήματα των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης) καθώς και τις σχετικές παρεμβάσεις που έχουν κατατεθεί στον Υφυπουργό Παιδείας από τους Ακαδημαϊκούς Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την στήριξη της στα δίκαια αιτήματα των Ακαδημαϊκών Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. και δεσμεύτηκε με νέες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το εν λόγω ζήτημα.