Υπ. Παιδείας: Περίπλοκο ζήτημα η αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Υπ. Παιδειας: Περίπλοκο ζήτημα η αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι.

Στο ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως στην εκπομπή «Καλημέρα» του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Αυτιά.

Στο παραπάνω video στο 10:42 λεπτό, ο δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι. με τα Πανεπιστήμια. Η απάντηση της Υπουργού ήταν «Αυτό το ζήτημα έχει διάφορες επιπλοκές καθώς και ζητήματα νομικής φύσεως».

Υπενθυμίζουμε πως οι Σύλλογοι Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Σύλλογοι Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης) στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο στις 09/06/2021, κατέθεσαν υπομνήματα με αναλυτικές θέσεις και προτάσεις που είναι άρτιες σε νομικό επίπεδο καθώς και το πόρισμα αντιστοίχισης πτυχίων της γνωμοδοτικής επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.  

Επιπλέον υπενθυμίζουμε πως ο Υφυπουργός κ. Συρίγος έχει αναφέρει ότι αφού αξιολογηθούν από την ΕΘΑΑΕ όλα τα τμήματα του ν.4521/2018 και ν.4610/2019, θα ελεγχθούν όλα τα τμήματα των πρώην Τ.Ε.Ι. από το Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να αποδοθούν οι αντιστοιχίες τους με τα τμήματα των νέων υφιστάμενων ακαδημαϊκών δομών.