Συνάντηση με τον Χάρη Μαμουλακη Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Συνάντηση με τον Χάρη Μαμουλακη Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κύριο Χάρη Μαμουλάκη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 09/01/2023, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης Αλέξανδρος Μπριτζολάκης. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες απόφοιτους των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) και συγκεκριμένα:

α) το ζήτημα της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων,

β) και της αντιστοίχισης και ισοτίμησης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ (Τ.Ε.Ι.) με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Τα αιτήματα που τέθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου προς τον Βουλευτή ήταν α) να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση επί του ζητήματος στην Βουλή, β) η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με όλους τους Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ., προκειμένου να τεθούν όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί των αποφοίτων στον Βουλευτή, και γ) να τεθεί το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) ως κομματική πρόταση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Επιπλέον κατατέθηκαν στον Βουλευτή τα Υπομνήματα των ακαδημαϊκών Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Σύλλογοι Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης).
Ο Βουλευτής αναγνώρισε την ανάγκη που υπάρχει για την αποκατάσταση των αποφοίτων των πρώην Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.) και τόνισε πως θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση επί του ζητήματος στην Βουλή.