Συνέντευξη Προέδρου Συλλόγου αποφοίτων και φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα του ΚρήτηTV

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Συνέντευξη Προέδρου Συλλόγου αποφοίτων και φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα του Κρήτη TV

Χτες Παρασκευή 19/01/2024, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη του προέδρου Συλλόγου Αποφοίτων και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης, κ.Αλέξανδρου Μπριτζολάκη στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα του Κρήτη TV με παρουσιαστές την κυρία Μαίρη Καριωτάκη και κύριο Μπάμπη Σαββίδη.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το ζήτημα της αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι.), ένα ζήτημα που απασχολεί πάνω από 400.000 πολίτες σε όλη την επικράτεια. Φτάνουμε πλέον τέσσερα (4) χρόνια απ’ την αναδιοργάνωση της ανώτατης εκπαίδευσης με την κατάργηση του Τεχνολογικού Τομέα των Α.Ε.Ι.  (δηλαδή των πρώην Τ.Ε.Ι.) και το κράτος ακόμη δεν έχει θεσπίσει ένα ειδικό μέτρο αντιστοίχισης πτυχίων των αποφοίτων των προαναφερθέντων ιδρυμάτων με τα τμήματα των αντίστοιχων ή συναφών τμημάτων των νέων ακαδημαϊκών δομών.

 Ως Σύλλογος αποφοίτων και φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να βρει μια λύση στο ζήτημα, δεν γίνεται να μιλάμε για ιδιωτικά πανεπιστήμια την στιγμή που απόφοιτοι Ελληνικών Α.Ε.Ι., βρίσκονται υπό ομηρία, με πτυχία από τμήματα και ιδρύματα που δεν υπάρχουν πλέον πουθενά στον ακαδημαϊκό χάρτη. 

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τους παρουσιαστές της εκπομπής την κυρία Μαίρη Καριωτάκη όπως και τον κύριο Μπάμπη Σαββίδη για το βήμα λόγου που μας έδωσαν στην εκπομπή τους. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την χτεσινή εκπομπή.