Συζήτηση με Ακαδημαϊκούς Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ., Ενώσεις Τεχνολόγων καθώς και με φορείς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Βασίλειος Κεγκέρογλου για το ζήτημα αντιστοίχισης πτυχίων

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Συζήτηση με Ακαδημαϊκούς Συλλόγους Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ., Ενώσεις Τεχνολόγων καθώς και με φορείς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Βασίλειος Κεγκέρογλου για το ζήτημα αντιστοίχισης πτυχίων

Σε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης για το θέμα των αντιστοιχίσεων πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι. προχώρησε ο Βουλευτής νομού Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου στις 28/04 όπου συμμετέχοντες ήταν οι Ακαδημαϊκοί Σύλλογοι Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας & Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης), ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Κατσαράκης καθώς και πολλές επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις τεχνολόγων. 

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν απόψεις που αφορούσαν στις απαντήσεις που εξέδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας για ζητήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος σχετικά με την επαναφορά δομών τεχνολογικής εκπαίδευσης εντός των πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν απόψεις και προβληματισμοί που αφορούσαν στην απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας στην υπ’ αριθ. πρωτ. 4570/25-02-2021 επερώτηση του ΚΙΝΑΛ, με θέμα την αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που έλαβε χώρα στην ολομέλεια της Βουλής στις 16/04.

Κατέστη σαφές απ’ όλες τις πλευρές ότι η δημιουργία νεών δομών τεχνολογικής εκπαίδευσης θα διογκώσει περαιτέρω το πρόβλημα καθότι αυτά θα αποτελέσουν τμήματα παράλληλων ταχυτήτων δημιουργώντας αποφοίτους «διπλών ταχυτήτων».

Από πλευράς του ο Βουλευτής νομού Ηρακλείου κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου εξέφρασε την πρόθεση για περαιτέρω κινήσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την υποστήριξη των αιτημάτων των Ακαδημαϊκών Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. και των Ενώσεων Τεχνολόγων. Επιπλέον ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Κατσαράκης ανέφερε πως είναι υπέρ των διαδικασιών αντιστοίχισης των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι. ωστόσο τόνισε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό καθότι ακόμα και πόρισμα να εκδωθεί από το ΕΛΜΕΠΑ αυτό θα πρέπει να εξεταστεί και να εγκριθεί απ’ το Υπουργείο Παιδείας για να εφαρμοστεί ως ειδικός νόμος διαδικασιών αντιστοίχισης για τους αποφοίτους των πρώην Τ.Ε.Ι.

Τέλος ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ κ. Νικόλαος Κατσαράκης ανέφερε πως ήδη υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία έκδοσης πορίσματος από πλευράς ΕΛΜΕΠΑ προκειμένου να σταλεί στο Υπουργείο Παιδείας.