Τηλεδιάσκεψη Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σωκράτη Βαρδάκη

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις

Τηλεδιάσκεψη Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ με τον Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σωκράτη Βαρδάκη

   Τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιστοίχιση πτυχίων των αποφοίτων των πρώην Τ.Ε.Ι. με τα ομότιμα πανεπιστήμια είχαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Πειραιά και Κρήτης) με τον Βουλευτή νομού Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου κ. Νικόλαος Κατσαράκης.

  Σε αυτήν συζητήθηκαν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με τα βήματα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος στους εκπροσώπους των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. σε αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 09/06/2021. Υπενθυμίζουμε ότι τα βήματα που είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Παιδείας ήταν: α) η εισαγωγή των νέων τμημάτων του ν.4521/2018 και ν.4610/2019 στην διαδικασία αξιολόγησης, β) η ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης των εν λόγω τμημάτων η οποία θα διαρκέσει περίπου 1 χρόνο και γ) η διερεύνηση των αντιστοιχίσεων των τμημάτων πρώην Τ.Ε.Ι. ανά περίπτωση απ’ το Υπουργείο Παιδείας.

   Από πλευράς του ο Βουλευτής νομού Ηρακλείου κ. Σωκράτης Βαρδάκης εξέφρασε την συμπαράστασή του στα αιτήματα των Συλλόγων Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Τ.Τ. και την πρόθεση για παρέμβασή του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την κατάθεση στη Βουλή σχετικής ερώτησης. 

    Τέλος, ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Κατσαράκης τόνισε την ανάγκη για ύπαρξη και θέσπιση διαδικασιών αντιστοίχισης καθώς και την επίσπευση αυτής της διαδικασίας χωρίς περαιτέρω αναμονή για τους αποφοίτους.